طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده به روش رستورانی

طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه عدس پلو , طرز تهیه عدس پلو ساده , طرز تهیه عدس پلو کته ای

عدس پلو یکیک زا غذاهای سنتی ایرانی است که از ایام گذشته به عنوان نذری به صورت رایگان در میان مردم پخش می شده است. عدس پلوی نذری البته با عدس پلوی معمولی متفاوت است چون در تهیه این غذای خوشمزه و مجلسی از گوشت چرخ کرده، ترکیب پیاز داغ و کشمش نیز استفاده می شود. امروزه عدس پلو هم مانند لوبیا پلوی مجلسی با روش های متنوعی تهیه می شود مثلا عدس پلو با مرغ یا عدس پلو با گوشت تکه ای یا ریش ریش شده که هر کدام مناسب برخی ذائقه ها می باشند.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • برنج ۳ پیمانه
  • عدس ۱ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • کشمش پلویی ۱ پیمانه
  • زعفران ۱ قاشق غذاخوری
  • کره ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز ۲ عدد متوسط
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
  • روغن و زردچوبه به اندازه کافی

دستور پخت عدس پلو

مرحله اول

برای تهیه عدس پلو نذری ابتدا عدس را به همراه ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا عدس بپزد. در حین پختن عدش برنج را آماده می کنیم ، برای این منظور ابتدا برنج را می خیسانیم.

مرحله دوم

مدت زمان خیساندن برنج نسبت به نوع برنج متفاوت است و معمولا بین ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت زمان برای خیساندن برنج کافی است. در ادامه یک قابلمه حاوی آب روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعا به جوش بیاید.

مرحله سوم

در این مرحله ۱ قاق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع داخل آب جوش می ریزیم سپس برنج خیسانده شده را به قابلمه حاوی آب جوش اضافه می کنیم. حالا به برنج برای پخت اولیه بین ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان می دهیم.

مرحله چهارم

زمانی که اطراف دانه های برنج نرم و مغزشان سفت بود ، باید برنج را از آب جوش خارج کرده و داخل آبکش بریزید. حالا برنج را با آب سرد آبکشی کنید و کنار بگذاریید. در ادامه یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم.

مرحله پنجم

در ادامه پیاز خرد شده را به همراه مقداری روغن مایع در یک تابه مناسب تفت می دهیم. پس از اینکه پیاز نرم و شفاف شد مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا پیاز با ادویه ها یکدست شود.

مرحله ششم

پس از اینکه عدس پخت و آب آن به طور کامل تبخیر شد آنرا به تابه اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم. پس از اینکه مخلوط پیاز داغ و عدس آماده شد آنرا در یک ظرف جادار با برنج آبکش شده مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند.

مرحله هفتم

حالا قابلمه ای که برای پخت عدس پلو در نظر گرفته ایم را روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم. حالا به سلیقه خود برای ته دیگ عدس پلو از نان یا سیب زمینی ورقه شده استفاده می کنیم و ته دیگ را کف قابلمه می چینیم.

مرحله هشتم

پس از اینکه ته دیگ را قرار دادیم مخلوط برنج و عدس را داخل قابلمه می ریزیم. در ادامه نصف لیوان آب به همراه ۲ قاشق غذاخوری روغم مایع روی برنج می ریزیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا از قابلمه بخار بلند شود.

مرحله نهم

در ادامه حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و درب قابلمه را به صورتی قرار می دهیم که هیچگونه بخاری از قابلمه خارج نشود ( می توانید از دم کنی استفاده کنید ). حالا باید اجازه دهید برنج با حرارت ملایم حدود یک ساعت دم بکشد.

مرحله دهم

در این مرحله پیاز باقیمانده را به صورت نگینی خرد می کنیم و با کمی روغن در یک تابه تفت می دهیم ، سپس کمی فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و پس از چند دقیقه تفت دادن گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا سرخ شود.

مرحله یازدهم

نصف لیوان آب به تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت چرخ کرده به طور کامل بپزد. پس از اینکه آب داخل تابه کاملا تبخیر شد کشمش پلویی را که از قبل ۳۰ دقیقه خیسانده ایم به تابه اضافه می کنیم و یک دقیقه تفت می دهیم تا کشمش نرم شود سپس تابه را از روی حرارت بر می داریم.

مرحله دوازدهم

پس از اینکه عدس پلو دم کشید، برای تزیین روش غذا کمی از برنج را داخل یک کاسه با زعفران دم کرده و کره مخلوط می کنیم سپس عدس پلو را دیس می کشیم و با برنج زعفرانی و مخلوط گوشت و کشمش تزیین و سرو می کنیم.

نکات پخت عدس پلو

عدس پلو کته ای

مرحله اول

برای تهیه عدس پلو کته ای ابتدا عدس را به صورت آبپز می پزیم، سپس برنج را که از قبل خیسانده ایم به همراه عدس پخته شده داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و به اندازه ای آب اضافه می کنیم که یک بند انگشت بالاتر از برنج باشد.

مرحله دوم

حالا صبر می کینم تا آب درون قابلمه کشیده شود، سپس نصف لیوان آب را با ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع مخلوط می کنیم و داخل قابلمه می ریزیم، در ادامه حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد.

مرحله سوم

پس از اینکه درون قابلمه بخار پیچید، حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و یک شعله پخش کن زیر آن قرار می دهیم. حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان برای پخت عدس پلو کته ای زمان لازم است. نکته دیگر اینکه عدس پلو با این روش خوشمزه تر می شود.

عدس پلو با مرغ

برای درست کردن عدس پلو با مرغ کافیست گوشت چرخ کرده را از لیست مواد حذف کنید و به جای آن ۴۰۰ گرم گوشت سینه مرغ اضافه می کنیم. به دو روش می توانید از گوشت مرغ در عدس پلو استفاده کنید. روش اول گوشت مرغ را به صورت ریش ریش با پیاز تفت دهید و روش دوم چرخ کردن گوشت مرغ با پیاز و سرخ کردن آن به شکل کوفته قلقلی می باشد.

مطالب مرتبط :

طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر 2 نفر ساده بدون فر 6 نفر در فر 12 نفر و بادمجان در پلوپز با ماست و سیب زمینی شرف الاسلامی

ته چین مرغ یکی از انواع غذاهای پلویی بسیار پرطرفدار و محبوب ایرانی است که به عنوان یک غذای مجلسی برای مجالس و مراسم های مهم نیز شناخته می شود. امروزه ته چین هم یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است به فینگر فود تبدیل شده است و برای مهمانی هایی مثل تولد از ته چین های تک نفره استفاده می شود. برای مشاهده این آموزش در ادامه با مطلب طرز تهیه ته چین مرغ ساده و بسیار خوشمزه همراه باشید.

طرز تهیه مرصع پلو با مرغ ریش ریش دونفره مرحله به مرحله سوران با ران مرغ شف طیبه رزا منتظمی غذای کدام شهر است

این غذای خوشمزه یکی از غذاهای خوشمزه و معروف ایرانی است که اگر به مجلسی بروید و این غذا را برای شما بیاورند یعنی خیلی برای صاحب مجلس عزیز هستید، دلیل این موضوع این است که مرصع پلو علاوه بر اینکه خیلی گران است ، برای پخت ان نیاز به وقت و زحمت زیادی نیز می باشد. مرصع پلو یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که به عنوان یک غذای مجلسی شناخته می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با مطلب طرز تهیه مرصع پلو به روش رستورانی همراه باشید.

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش ریش نی نی سایت سراشپز پاپیون برای 4 نفر با شوید تازه

باقالی پلو با مرغ یکی از غذاهای پلویی خوشمزه ایرانی است که بیشتر برای مجالس و مهمانی ها تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با مطلب طرز تهیه باقالی پلو با مرغ به روش مجلسی و خوشمزه همراه باشید.

منابع :

chishi.ir

نظرات