طرز تهیه کوکو سیب زمینی
کوکو سیب زمینی یکی از انواع کوکوهای بسیار پرطرفدار و خوشمزه ایرانی است که به دلیل اینکه خیلی سریع آماده می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با چیشی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سیب زمینی | ۵ عدد متوسط |
تخم مرغ | ۳ عدد |
پیاز ( اختیاری ) | ۱ عدد متوسط |
شوید خشک ( اختیاری ) | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
دستور پخت کوکو سیب زمینی
مرحله اول
برای تهیه کوکو سیب زمینی مجلسی ابتدا باید سیب زمینی ها را آبپز کنیم ، برای این مظنور ابتدا سیب زمنی ها را می شوییم سپس به همراه مقداری آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا سیب زمینی ها به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش بمانند و آبپز شوند.
مرحله دوم
پس از اینکه پخت سیب زمینی ها به پایان رسید کمی صبر می کنیم تا خنک شوند ( یا اینکه قابلمه را زیر آب سرد قرار می دهیم ) سپس پوست سیب زمینی ها را می گیریم و در ادامه سیب زمینی ها را رنده کرده و داخل یک کاسه بزرگ و جادار می ریزیم.
مرحله سوم
اضافه کردن پیاز به کوکو سیب زمینی اختیاری است ولی باعث خوشمزه تر شدن و پفکی تر شدن کوکو سیب زمینی می شود. در ادامه پیاز را رنده می کنیم و پس از اینکه با فشار دست آبش را گرفتیم ، پیاز رنده شده را به کاسه حاوی سیب زمینی اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله تخم مرغ را به صورت جداگانه داخل یک کاسه کوچک می شکنیم ، سپس شوید خشک را به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به تخم مرغ ها اضافه می کنیم. اضافه کردن شوید خشک علاوه بر اینکه عطر بهتری به کوکوی ما می دهد باعث زیباتر شدن ظاهر کوکوها نیز می شود.
مرحله پنجم
پس از اینکه مواد طعم دهنده را به تخم مرغ ها اضافه کردیم تخم مرغ ر خوب مخلوط می کنیم تا بافت شان کاملا یکدست شود و رنگ شان کمی کِرِمی شود. در ادامه تخم مرغ را به کاسه حاوی سیب زمینی اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم.
مرحله ششم
اگر زمان کافی دارید بهتر است برای مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت مایه کوکو را در یخچال قرار دهید تا منسجم تر شود. البته اگر عجله دارید می توانید در همین مرحله کوکوها را سرخ کنید. در ادامه مقداری روغن در یک تابه تفلون می ریزیم و اجازه می دهیم روغن داغ شود.
مرحله هفتم
پس از اینکه روغن داغ شد به اندازه یک پرتقال کوچک از مایه کوکو بر می داریم و با دست آنرا گرد می کنیم و در آخر با فشار کف دست آنرا صاف کرده و به آرامی در روغن داغ می اندازیم تا سرخ شود. به همین ترتیب تمام کوکوها را سرخ کرده و به همراه نان سرو می کنیم.
نکات پخت کوکو سیب زمینی
کوکو سیب زمینی در فر
برای تهیه کوکو سیب زمینی در فر ابتدا یک قالب مناسب انتخاب می کنیم ، سپس با مقدار کمی روغن مایع کف و بدنه قالب را به خوبی چرب می کنیم، سپس مایه کوکو را در کف قالب قرار داده و روی آنرا صاف می کنیم.
در پایان یک فویل آلومینیومی بسیار نازک روی قالب می کشیم و آنرا به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه ( به دلیل متفاوت بودن حرارت فرهای مختلف ) در فر قرار می دهیم تا آماده شود. درجه حرارت فر برای پخت کوکو سیب زمینی باید ۱۸۰در جه سانتیگراد باشد.
کوکو سیب زمینی زعفرانی
اضافه کردن زعفران به مایه کوکو سیب زمینی علاوه بر اینکه باعث خوشمزه تر شدن کوکو ها می شود، باعث می شود رنگ کوکوی شما طلایی تر نیز شود. برای مقدار مواد بالا یک تا دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده را به مایه کوکو اضافه می کنیم.
این کوکوی خوشمزه را می توانید به همراه ترشی های اصیل ایرانی یا عربی مصرف کنید. تجربه شخصی من میگه که حتما ترکیب کوکو سیب زمینی را به همراه ترشی قارچ امتحان کنید تا شگفت زده شوید.
کوکوی پیازچه یکی از انواع کوکوهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که خیلی فوری آماده می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با مطلب ( طرز تهیه کوکو پیازچه با مرغ کوکوی هویج و پیازچه ) همراه باشید.
کوکوی اسفناج یکی از انواع کوکوهای سالم و خوشمزه ایرانی است که خیلی سریع آماده می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی فوری در ادامه با مطلب ( طرز تهیه کوکو اسفناج مرحله به مرحله در فر رژیمی ) همراه باشید.
کوکو سبزی یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که امروزه به عنوان پیش غذا هم مورد استفاده قرار می گیرد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با مطلب ( طرز تهیه کوکو سبزی دونفره ضخیم به صورت مرحله به مرحله ) همراه باشید.
منبع :
چی شی
نظرات
ارسال یک نظر