طرز تهیه قطاب کرمانی به روش دامغان نونی رزا منتظمی

طرز تهیه قطاب

طرز تهیه قطاب کرمانی دامغان نونی رزا منتظمی با خمیر مایه خانم فرزانه پور ساده بدون فر قزوینی نارگیلی رامسری کاشان اصیل ایرانی

همیشه شرایط سفر به شهر زیبای یزد برای خوردن یک قطاب و باقلوای خوش‌طعم و بی‌نظیر مهیا نیست. اما به جای سفر کردن می‌توانید قطاب و باقلوا را به خانه‌ی خودتان دعوت کنید. برای درست کردن این شیرینی خوشمزه با ما همراه باشید.

امروز قرار است دستور یک شیرینی بسیار پر طرفدار و خوشمزه را برای شما عزیزان به اشتراک بگذاریم ،قطاب یکی از شیرینی های بسیار خوشمزه است که طرفداران زیادی دارد و اصالت آن هم به شهر زیبای یزد می رسد اگر شما هم دوست دارید این شیرینی خوشمزه را در منزل درست کنید دست به کار شوید تا طرز تهیه قطاب خانگی را از این مطلب وبلاگ نموره دنبال کنید

قطاب یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرهای یزد و کرمان می باشد، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با وبلاگ تفریحی نموره همراه باشید.

مواد لازم قطاب
زرده تخم مرغ۲ عدد
ماستنصف پیمانه
کره۱۰۰ گرم
آرد سفید۲ پیمانه
بکینگ پودر۱ قاشق مرباخوری
مغز گردو یا پستهسه چهارم پیمانه
پودر قندسه چهارم پیمانه
گلاب۱ قاشق غذاخوری
پودر هل۱ قاشق غذاخوری
دارچیننصف قاشق چایخوری

دستور پخت قطاب

مرحل اول

ابتدا کره را از یخچال خارج می کنیم تا با دمای محیط هماهنگ شود و نرم شود، سپس زرده های تخم مرغ را داخل یک ظرف مناسب می ریزیم و با همزن دستی کمی هم می زنیم تا از لختگی در بیاید و بافتش از هم جدا شود.

مرحله دوم

پس از اینکه زرده های تخم مرغ مخلوط شدند، کره را که کاملا نرم شده است اضافه می کنیم و کمی مخلوط می کنیم تا با زرده ها تخم مرغ یکدست شود. در ادامه ماست را اضافه کرده و انرا با دیگر مواد به خوبی مخلوط می کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله آرد سفید و بکینگ پودر را مخلوط می کنیم، سپس الک می کنیم و در ادامه به صورت کم کم به ظرف حاوی زرده تخم مرغ اضافه می کنیم. حین اضافه کردن آرد با دست خمیر را ورز می دهیم و تا جایی آرد اضافه می کنیم که خمیر به دست نچسبد.

مرحله چهارم

حالا خمیر را داخل یک ظرف گود قرار می دهیم و روی آنرا با سلفون می پوشانیم، سپس در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر به مدت یک ساعت استراحت کند. در حیت استارحت کردن خمیر مواد میانی قطاب را درست می کنیم.

مرحله پنجم

برای این منظور مغز پسته یا گردو را خرد می کنیم به صورتی که نه پودر باشد نه خیلی درشت باشد، سپس در یک ظرف مناسب می ریزیم. در ادامه ۲  قاشق غذاخوری از پودر قند را به همراه دارچین و پودر هل اضافه می کنیم. در اخر گلاب را اضافه می کنیم.

مرحله ششم

حالا مواد را خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شوند، فقط مراقب باشید مواد میانی به شکل خمیر نشود. پس از گذشت یک ساعت خمیر را روی یک سطح صاف با وردنه صاف می کنیم به طوری که قطر آن بیشتر از نیم سانتی متر نباشد.

مرحله هفتم

حالا با یک قالب گرد خمیر را قالب می زنیم، سپس بین هر خمیر قالب زده شده مقداری از مخلوط مغز گردو یا پسته قرار می دهیم و یک سمت خمیر را بر می گردانیم روی سمت دیگر، به صورتی که خمیر به شکل نیم دایره شود.

مرحله هشتم

حالا با چنگال لبه های خمیر را روی هم فشار می دهیم تا مایه میانی در زمان سرخ کردن از بین خمیر خارج نشود. اگر بخواهیم قطاب ها به شکل گرد درست کنیم پس از اینکه مایه میانی را داخل خمیر قرار دادیم آنرا مانند یک توپ جمع می کنیم و لبه های آنرا با فشار دست می بندیم.

مرحله نهم

پس از اینکه قطاب ها آماده شدند یک ظرف گود مانند شیر داغ کن روی حرارت قرار می دهیم، سپس به حدی روغن داخل ظرف می ریزیم که قطاب ها در روغن شناور باشند. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد قطاب ها را در روغن سرخ می کنیم تا طلایی شوند.

مرحله دهم

قطاب های سرخ شده را داخل دستما حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان گرفته شود سپس در پودر قند می غلطانیم. نکته مهم در ورد غلطاندن در پودر قند این است که اگر قطاب ها خنک نباشد پودر قند را جذب می کنند و حتما اجازه دهید خنک شوند سپس در پودر قند بغلطانید.

نکات پخت قطاب

طرز تهیه قطاب در فر

برای پخت قطاب ها در فر آنها را داخل سینی فر بچینید، سپس به مدت ۱۵ دقیقه در فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن شده است قرار دهید. توجه داشته باشید سرخ کردن قطاب ها در روغن باعث خوشمزه تر شدن این شیرینی می شود، ولی خب استفاده از فر سالم تر و رژیمی تر می باشد.


چرا قطاب ترک میخورد؟

یکی از دلایل ترک خوردن قطاب می تواند اضافه کردن گلاب باشد. گلاب خاصیتی که دارد این است که در حین سرخ شدن تبخیر می شود. پس توصیه ما به شما این است که گلاب را حذف کنید تا قطاب گردویی شما ترک نخورد.


قطاب چیست و چگونه به وجود آمده است ؟

قبل از این که طرز تهیه قطاب را توضیح بدهیم بهتر دیدیم ابتدا شما را با خود قطاب و تاریخچه ی آن آشنا کنیم.

قطاب جزو دسته ی شیرینی جات می باشد و به واسطه ی طعم دلپذیر و شیرینی که دارد توانسته است توجه ها را به خود جلب کند.

متاسفانه زمان دقیق به وجود آمدن قطاب مشخص نیست در عین حال می توان با اطمینان گفت که در زمان حکومت قاجارها تولید قطاب در ایران انجام می شده است و به مرور زمان قطاب به یکی از انواع شیرینی جات پرطرفدار در بین مردم ایران تبدیل شد.


فوت کوز‌گری اول: خمیر به دست آمده باید لطیف باشد و به دست نچسبد.


فوت کوز‌گری دوم: برای باز کردن خمیر، کمی آرد روی سطح بپاشید و سپس آن را باز کنید.


فوت کوز‌گری سوم: می‌توانید به جای پودر گردو از پودر بادام نیز استفاده کنید.


فوت کوز‌گری چهارم: وقتی خمیر قطاب را جمع کردید، مراقب باشید هیچ جای آن باز نمانده باشد.


فوت کوز‌گری پنجم: می‌توانید به جای سرخ کردن، قطاب‌ها را به مدت بیست دقیقه در طبقه‌ی وسط فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید.


دوستان خارجی و انگلیسی زبان هم می توانند اموزش طرز تهیه قطاب را در زبان خود مشاهده کنند. برای مشاهده اموزش قطاب در زبان انگلیسی در ادامه با مطلب how to make persian ghotab همراه باشید.


طرز تهیه لگیمات ماه رمضان با ارد گندم ترکیه با شیر خشک مرحله به مرحله بدون شیره خرما پنیری با ماست مرحله به مرحله لگیمات کویتی لگیمات هرمزگان لگیمات ساده با ماست


لگیمات یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و سنتی ایرانی است که شباهت های زیای به شیرینی بامیه دارد، اصالت این شیرینی خوشمزه متعلق به استان بوشهر می باشد. دوستان لگیمات با بامیه متفاوت هست و دوستانی که توضیج خواسته بودن کافیه مواد این دو شیرینی و روش پختشون رو مشاهده کنید تا متوجه تفاوتشون بشید. برای تهیه لگیمات به مطلب طرز تهیه لگیمات و برای تهیه شربت مخصوص این شیرینی حتما مطلب طرز تهیه شربت بار رو مشاهده کنید.


این هم دستور سالاد شیرازی که برخی دوستان خواسته بودند :


طرز تهیه سالاد شیرازی به انگلیسی با سرکه تزیین سالاد شیرازی در پیاله و در کاسه با انار xvc jidi shghn advhcd


سالاد شیرازی یکی از انواع سالادهای خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که خیلی فوری آماده می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با مطلب طرز تهیه سالاد شیرازی همراه باشید.

نظرات