طرز تهیه مربای زرشک
مربای زرشک یکی از انواع مرباهای خاص و بسیار خوشرنگ ایرانی است، اگر به طعم های ملس علاقمند هستید حتما این مربا را امتحان کنید.
همچنین ببینید : طرز تهیه مربای به خانگی
مواد لازم برای ۱ شیشه متوسط | |
زرشک تازه | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۱ کیلو و ۲۵۰ گرم |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
آب | ۵ لیوان |
دستور پخت مربای زرشک
مرحله اول
ابتدا زرشک ها را داخل سینی می ریزیم و پاک می کنیم و بعد آن ها را داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم و روی زرشک ها آب سرد می ریزیم تا کاملا سطح آن ها از آب پوشیده شود و به مدت ۱ساعت اجازه می دهیم تا خیس بخورند.
مرحله دوم
سپس زرشک ها را داخل آبکش می ریزیم و با آب سرد زرشک ها را آبکش می کنیم و کنار می گذاریم.یک سوم کل شکر را در کاسه ای می ریزیم و کنار دستمان می گذاریم و کمی از زرشک را داخل کاسه ای می ریزیم و کمی از شکر کنار دستمان روی زرشک می ریزیم.
مرحله سوم
حالا مجددا کمی زرشک می ریزیم و لایه بعد کمی شکر می ریزیم.همین طور لایه لایه زرشک و شکر می ریزیم تا زرشک و شکر کنار دستمان تمام شود و کاسه را داخل یخچال می گذاریم تا به مدت ۴ ساعت زرشک ها آب بیندازند.
همچنین ببینید : طرز تهیه مربای سیب زرد
مرحله چهارم
پس از گذشت ۴ ساعت قابلمه ای بزرگ را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و ۵ لیوان آب داخل آن می ریزیم و باقی شکر را کم کم به آب اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا کاملا شکر در آب حل شود و بعد کاسه محتوی زرشک و شکر را از یخچال بیرون می آوریم.
مرحله پنجم
سپس آن ها را به قابلمه آب و شکر می افزاییم و حرارت را ملایم می کنیم و کمی مواد را آرام با قاشق مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا مربا قوام یابد.به هیچ عنوان درب قابلمه را نمی گذاریم چون رنگ مربا را بد می کند.
مرحله ششم
برای اینکه از غلظت مطلوب مربا مطمئن شویم نصف قاشق مرباخوری از شهد مربا را داخل یک لیوان آب سرد می ریزیم اگر مربا تا رسیدن به کف لیوان متلاشی شد یعنی هنوز زمان نیاز دارد تا مربا به قوام مطلوب برسد ولی اگر شهد ته نشین شد و اصلا متلاشی نشد یعنی به قوام مطلوب رسیده است.
همچنین ببینید : طرز تهیه مربای بالنگ قرمز
مرحله هفتم
حالا وانیل را اضافه می کنیم و با قاشق چوبی مربا را مخلوط می کنیم و قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا مربا سرد شود.مربا زرشک آماده شده را داخل شیشه های مورد نظر می ریزیم و درب آن ها را می گذاریم و در یخچال قرار می دهیم و صبحانه نوش جان کنید.
نظرات
ارسال یک نظر