طرز تهیه خورش لوبیا سبز خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه خورش لوبیا سبز

طرز تهیه خورش لوبیا سبز , خورشت لوبیا سبز

خورش لوبیا سبز یکی از خورش های خوشمزه ایرانی است که با نام خوراک لوبیا سبز هم شناخته می شود و طعم بسیار خوبی دارد. کسانی که لوبیا سبز دوست ندارند حتما این خورش را تست کنند چون اصلا طعم و بوی طهم لوبیا سبز را احساس نمی کنید.

مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر

  • 300 گرم لوبیاسبز
  • 200 گرم هویج (3 عدد)
  • 150 گرم سیب زمینی(2 عدد)
  • 300 گرم گوشت چرخ کرده
  • 2 عدد پیاز متوسط
  • 2 تا (3 عدد) گوجه متوسط
  • 1 قاشق مربا خوری سرخالی رب گوجه
  • 1 و نیم قاشق چای خوری نمک (ولی کم کم نمک را اضافه کنید.)
  • 1 قاشق چای خوری فلفل سیاه
  • 1 و نیم قاشق چای خوری زردچوبه ممکن است تا 2 قاشق مصرف شود
  • 1 قاشق غذاخوری ادویه پودر تخم گشنیز و زیره سبز
  • 30 گرم نخود فرنگی ( اختیاری است
  • نصف پیمانه روغن
  • آبلیموی تازه به میزان دلخواه
  • 2 قاشق غذاخوری آرد نخودچی

دستور پخت

روغن را روی حرارت گذاشته، یک عدد پیاز را خلالی خرد کرده و اضافه می کنیم.پیازها که سبک شدند لوبیاها که سر و ته آنها را گرفتیم و به حالت مورب خرد کردیم به دیگ می افزاییم. بلندی آنها از یک بند انگشت کمی بلندترباشد.

نخود فرنگی را هم اینجا اضافه کنید. (بعضی لوبیاها ریشه ای است حتما ریشه شان را بگیرید. لوبیاها را ۵ دقیقه تفت داده و هویج های خرد شده را که باز به حالت مورب بریده ایم اضافه می کنیم.( بلندی آنها یک بند انگشت یا کمی بیشتر ولی سلیقه ای ست.۵ دقیقه هویجها را تفت می دهیم.

سیب زمینی ها را نیز به حالت مورب برش داده و به جمع رفقا می افزاییم.آنها را نیز ۵ دقیقه تفت داده به همراه دیگر دوستان و این بار نمک، فلفل زردچوبه و پودر تخم گشنیز و زیره سبز را ریخته و خوب تمام مواد را با هم تفت می دهیم اگر احساس کردید روغن کم است یکی دو قاشق اضافه کنید.

گوجه را رنده درشت کرده و به همراه رب به دیگ افزوده و دوستان سبز و نارنجیمان را رنگ و حال دیگری می بخشیم.۵ دقیقه دیگر به هم زدن ادامه داده تا گوجه و رب رنگشان را باز کنند. یک لیوان آب جوش روی مواد ریخته وقتی به جوش آمد،

کله گنجشکی ها(سر گنجشکی ها یا کوفته ریزه ها و یا به قول دوستان خارجی میت بال ها را ریخته ولی مواد را هم نزنید.یک جوش که خورد در دیگ را بگذارید و با حرارت خیلی کم ۳۰ دقیقه اجازه دهید که سبزیجات و پروتئین درون دیگ خوبی هایشان را با هم تقسیم کنند

( تا آخر پخت مواد را هم نزنید.فقط یک یا دو بار دیگ را تکان دهید.)بعدا گلایه نکنید که این چه دستوری بود سیب زمینی ها له شدند و میت بال ها از هم پاشیدند.بعد از خاموش کردن شعله اجاق به دلخواه و بر حسب ذائقه آبلیموی تازه درون دیگ بریزید

یا سر سفره با لیموترش تازه نوش جان کنید.نیمی از آب دیگ که بخار شد پخت کافی است. برای درست کردن کوفته ریزه ها گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده که آبش را گرفتید

مخلوط کرده نمک،فلفل ،زردچوبه و ۲ قاشق آرد نخودچی اضافه کرده و ۵ تا ۱۰ دقیقه آنها را ورز دهید و به اندازه یک گردوی کوچک در دست گرد کنید. اگر گوشت کوفته ریزه ۵۰ گرم چربی داشته باشد خورش را خوشمزه تر می کند.نوش جان

در ادامه چند غذای خوشمزه دیگر معرفی می کنم تا عزیزانی که این غذا رو دوست ندارن بروند و انهار ا اماده کنند. یکی از این غذاهای خوشمزه خورش قلیه میگو است. که طعم بسیار عالی دارد و در جنوب کشور به عنوان یک غذای مجلسی شناخته می شود. دستور این خورش زا از مطلب طرز تهیه خورش قلیه میگو دنبال کنید.

یکی از غذاهای کمتر شناخته شده در ایران غذای خوشمزه لبنانی است که با نام بابا قنوش در ایرانی شناخته می شود. این غذای خوشمزه با ارده و بادمجان کبابی درست می شود و مخصوص ماه رمضان است بیشتر ولی تو رستوران های عربی همیشه سرو میشه . طعم بی نظیری داره و به کسانی که عاشق غذاهایی مثل هوموس هستند توصیه میشه. آموزش درست کردن این غذای خوشمزه رو از مطلب طرز تهیه بابا غنوش دنبال کنید.

چند روز پیش کباب کوبیده گرفته بودیم که طعمش بسیار عالی بود از صاحبش که آشناست پرسیدم چطوری درست شده که گفت با قلوه گاه گوساله و مخلوط گوسفندی درست شده. حالا این بار میخوام درست کنم ببینم چطوری میشه فکر کنم خوب بشه

همچنین ببینید :

نظرات