طرز تهیه کاچی ساده و خوشمزه به روش تهرانی

طرز تهیه کاچی ساده

کاچی ساده , طرز تهیه کاچی ساده , دستور پخت کاچی ساده

کاچی نوعی دسر یا مکمل غذایی بسیار پر انرژیه که با آرد ، کره‌ی فراوان و شربت غلیظ شده تهیه میشه. کاچی برای افرادی که ضعف جسمانی دارند مناسبه. طرز تهیه کاچی خیلی آسونه. کاچی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که معمولا به عنوان یک غذای کمکی و تقویتی محسوب می شود. کاچی دستورهای تهیه بسیار متنوعی دارد و می توانیم آنرا به روش های بسیار متنوعی و مواد مختلفی تهیه کنیم، مثلا می توانیم در تهیه کاچی به جای استفاده از آب از شیر استفاده کنیم تا در پایان کاچی خوشمزه تری داشته باشیم. البته مهم ترین استفاده کاچی در میان ما ایرانیان برای خانم ها می باشد که بعد از زایمان یا در دوران قاعدگی از این غذای کمکی استفاده می کنند تا توان جسمی خود را بازیابی کنند که البته دستور هر کدام متفاوت می باشد، برای مشاهده این آموزش در ادامه با وبلاگ نموره همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • آرد برنج یا گندم ۸ قاشق غذاخوری
  • شکر ۶ قاشق غذاخوری
  • روغن یا کره ۲ قاشق چایخوری
  • گلاب ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر هل ۱ پنس
  • دارچین نصف قاشق مرباخوری
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه نصف قاشق مرباخوری
  • آب ۴ لیوان

دستور پخت کاچی

مرحله اول

ابتدا آرد را دو مرتبه الک می کنیم، سپس آرد الک شده را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود. در ادامه روغن یا کره را به همراه زردچوبه به آرد اضافه می کنیم.

مرحله دوم

حالا باید مخلوط آرد را کمی تفت دهیم تا رنگش طلایی شود، نیاز نیست آرد را خیلی تفت بدهید تا کاملا تغییر رنگ بدهد. در ادامه آب را به همراه شکر، پودر هل و زعفران دم کرده در یک ظرف دیگر مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.

مرحله سوم

در این مرحله مخلوط آب و دیگر مواد را به قابلمه حاوی آرد اضافه می کنیم و متداوم هم می زنیم تا شروع به قل زدن بکند. حالا باید درب قابلمه را ببندیم و حدود ۳۰ دقیقه کاچی روی حرارت بسیار ملایم بماند تا آماده شود.

مرحله چهارم

بهتر است هر چند دقیقه یک بار کاچی را هم بزنیم تا ته نگیرد. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت کاچی گلاب را به قابلمه اضافه می کنیم، پس از اینکه کاچی به غلظت مورد نظرمان رسید آنرا از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.

مرحله پنجم

فقط برای غلظت کاچی باید به این نکته توجه داشته باشید که کاچی وقتی سرد شود سفت تر می شود. در آخر کاچی را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و با دارچین، پودر پسته و یا هر چیز دیگری به سلیقه خود تزیین می کنیم.

دستور دوم

مواد لازم برای ۳ نفر

  • 4 ق غ ارد گندم
  • 4 ق غ شکر
  • شیر به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم من 4 ق غ زدم
  • 1 ق چ وانیل
  • 2 ق غ گلاب
  • 4 ق غ کره

دستور تهیه

ارد رو تفت دادم تا بوی خامیش بره. کره رو اضافه کردم و اجازه دادم تا اب بشه.بعد شکر و وانیل و گلاب و زعفران رو به ترتیب اضافه کردم. در این مرحله شیر رو کم کم اضافه کردم و با مواد مخلوط کردم تا گلوله نشه. میزان شیر بستگی به نوع ارد داره.

تا زمانی که مواد شل بشه شیر اضافه کردم. بعد سر ظرف رو گذاشتم با شعله ملایم اجازه دادم جا بیافته و غلیظ بشه. میتونین شکر اضافه نکنین و موقع سرو عسل بریزید. یا اگه شیرینی زیاد دوست ندارید شکرش رو کمتر کنید

حتما موقع سرو دارچین روش بپاشید تا طعمش عالی بشه. نوش جون

مطالب مرتبط :

منابع :

نظرات