طرز تهیه کلوچه کنجدی به روش معصومه رسولی

طرز تهیه کلوچه کنجدی

طرز تهیه کلوچه کنجدی معصومه رسولی کاکائویی جمی فوری صبحانه تنوری خانگی بدون فر نرم مرحله به مرحله بازاری خانگی

کلوچه کنجدی یکی از انواع کلوچه های بسیار خوشمزه ایرانی است که معمولا به عنوان میان وعده سرو می شود، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با وبلاگ نموره همراه باشید.


مواد لازم کلوچه کنجدی

3 ل آرد

3/4 ل روغن

3 ق غ ماست

1 ق غ بکینگ پودر

1/2 ق م وانیل

1 ق م پودرهل

1 پنس نمک

کنجد به مقدار نیاز

1 ل پودر قند

2 ع تخم مرغ


طرز تهیه کلوچه کنجدی

اول از همه آرد و پودر هل و نمک رو سه بار الک میکنیم و کنار میذاریم

بعدم ماست و بکینگ پودر رو مخلوط میکنیم و کنار میذاریم

حالا تخم مرغ ها و پودر قند و وانیل رو ۵ دقیقه با هم میزنیم تا کشدار شه

بعدم روغن رو اضافه میکنیم و ۳۰ ثانیه هم میزنیم بعدشم که ماست رو میریزیم و بازم ۳۰ ثانیه میزنیم

حالا مخلوط آرد رو با لیسک توی مایعمون فولد میکنیم


همچنین ببینید : طرز تهیه کلوچه زنجبیلی کاشمر خراسان جنوبی خانم جمشیدیان


توی یه ظرف در دار میریزیم و ۴۵-۳۰ دقیقه توی فریزر میذاریم

بعد دستامونو چرب میکنیم و اندازه گردو از مواد بر میداریم و گرد و کمی پهن میکنیم توی کنجد هم میغلتونیم و کف سینی فرمون که کاغذ انداختیم با فاصله میزاریمشون

فر رو ۱۵ دقیقه قبل روشن میکنیم

حالا کلوچه ها رو با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵-۲۰ دقیقه میپزیم

مواد لازم کلوچه کنجدی
آرد قنادی۲ و دو چهارم پیمانه
نشاسته ذرت¼ پیمانه
تخم مرغ۲ عدد
ماست شیرین۳ قاشق غذاخوری سر پُر
روغن مایعسه چهارم پیمانه
وانیل¼ قاشق چایخوری
پودر قند۱ پیمانه
کنجد۱ پیمانه
پودر هل½ قاشق چایخوری
نمک¼ قاشق چایخوری
بکینگ پودر۱ قاشق غذاخوری

دستور پخت کلوچه کنجدی

مرحله اول

برای تهیه کلوچه کنجدی ساده ابتدا تخم مرغ ها را به همراه پودر قند و وانیل داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و به مدت ۵ دقیقه با دور متوسط همزن می زنیم تا حجمش زیاد شود. در ادامه روغن را اضافه می کنیم و در حدی که با دیگر مواد مخلوط شود هم می زنیم.

مرحله دوم

در یک ظرف جداگانه ماست شیرین را با بکینگ پودر مخلوط می کنیم و چند دقیقه کنار می گذاریم تا حجمش زیاد شود و پف کند، سپس به کاسه حاوی تخم مرغ اضافه می کنیم و در حدی که با دیگر مواد یکدست شود مخلوط می کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله آرد را با پودر هل مخلوط می کنیم و یک مرتبه الک می کنیم، سپس آرد را به مواد اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا مایه کلوچه یکدست شود. در پایان باید مایه کلوچه ما غلظتی شبیه به ماست چکیده داشته باشد.

مرحله چهارم

حالا مایه کلوچه را داخل یک ظرف در ب دار می ریزیم و به مدت ۴۵ دقیقه داخل فریزر قرار می دهیم تا استراحت کند. پس از اینکه مایه کلوچه به خوبی استراحت کرد انرا از فریزر خارج می کنیم، سپس کنجد را داخل یک ظرف مناسب می ریزیم.


همچنین ببینید : طرز تهیه نان اهری و علت خشک شدن شیرینی اهری

مرحله پنجم

فر را با دمای ۱۸۵ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود، سپس داخل سینی فر یک کاغذ روغنی می اندازیم. حالا یک قاشق مناسب را با روغن چرب می کنیم، سپس از مایه کلوچه با قاشق بر می داریم و آنرا گلوله کرده و درون کنجد می غلطانیم.

مرحله ششم

حالا کلوچه ها را به ترتیب و با فاصله داخل سینی فر می چینیم. پس از اینکه تمام کلوچه ها را داخل سینی فر چیدیم، سینی فر را به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا کلوچه ها بپزند. پس از پخت کلوچه ها چند دقیقه گریل را روشن می کنیم.

مرحله هفتم

پس از اینکه روی کلوچه ها هم طلایی شد، سینی را از فر خارج می کنیم و در دمای محیط قرار می دهیم تا کلوچه ها کاملا خنک شوند. حالا کلوچه ها را داخل ظرف دربسته قرار می دهیم تا کاملا نرم شوند، سپس در یخچالل نگهداری می کنیم.


مواد اولیه :برای 8 نفر

پودر شکر1 لیوان

تخم مرغتخم مرغ2 عدد

آرد سفید3 لیوان

پودر هل1/4 قاشق چای خوری

وانیل1/2 قاشق چای خوری

نمک1/4 قاشق چای خوری

کنجدبه مقدار لازم

بکینگ پودر1 قاشق غذاخوری

روغن مایع3/4 لیوان

ماست شیرین3 قاشق غذاخوری پر


دستور پخت کلوچه کنجدی

ابتدا تخم و مرغ و پودر شکر رو با هم پنج دقیقه با همزن میزنیم. روغن مایع رو وقتی تخم مرغ و شکر خوب پفکی شد اضافه کرده و کمی هم میزنیم. حالا بیکینگ پودر رو با ماست مخلوط کرده و چند دقیقه صبر میکنیم تا پف کنه. و حالا با مواد تخم مرغی مخلوط میکنیم.

ارد،نمک،وانیل رو سه مرتبه الک کرده و با هم مخلوط میکنیم و با پودر هل به مواد اضافه کرده و هم میزنیم. در این مرحله غلظت مواد کمی سفت تر از مواد کیک باید باشه تقریبا مثل غلظت حلوا.


همچنین ببینید : طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر و با مایکروفر


نیم ساعت تو ظرف دربسته تو فریزر قرار میدیم.

از فریزر که بیرون اوردیم با دست چرب اندازه یک گردو بزرگ برداشته گرد میکنیم و بین دو کف دست کمی فشار میدیم. و یا به شکل بیضی اینکار و میکنیم. تو کنجد میغلطونیم. تو فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه به مدت 20 دقیقه میگذاریم تا بپزه.

نظرات