طرز تهیه حلوا زعفرانی با آرد سفید به همراه نکات تکمیلی

طرز تهیه حلوا زعفرانی با آرد سفید

طرز تهیه حلوا زعفرانی با آرد سفید

حلوا در گذشته به عنوان یکی از محبوب ترین دسرهای سنتی و اصیل ایرانی محسوب می شده است ، اما امروزه کمتر کسی حلوا را به عنوان دسر می شناسد. امروزه حلوا بیشتر اوقات برای مراسم های مذهبی به عنوان نذری یا مراسم های ختم برای پذیرایی از مهمانان تهیه می شود. حلوا با روش های متفاوتی درست می شود که در ادامه می توانید با کامل ترین روش طرز تهیه حلوا با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • آرد سفید ۲ لیوان
  • شکر ۱ لیوان
  • روغن مایع دو سوم لیوان
  • گلاب ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر هل نوک قاشق چایخوری

دستور پخت حلوای آرد گندم

مرحله اول

مرحله اول درست کردن حلوا آماده کردن شهد یا همان شربت حلوا می باشد. بای این منظور یک قابلمه مناسب را روی حرات زیاد قرار دهید سپس دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید. در ادامه شکر را به همراه پودر هل و گلاب به آب اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید.

مرحله دوم

پس از اینکه آب جوش امد شکر را خوب هم بزنید تا به طور کامل در آب حل شود سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید و زعفران دم کرده را به شربت اضافه کنید و اجازه دهید تا شربت به قوام و غلظت کافی برسد.

مرحله سوم

در این مرحله آرد را دو تا سه بار با الک ریز الک کنید تا کاملا صاف و نرم شود. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و روغن مایع را داخل آن بریزید و اجازه دهید روغن مایع به مرور زمان داغ شود.

مرحله چهارم

در حین داغ شدن روغن مایع یک تابه دیگر روی حرارت قرار دهید و آرد الک شده را به آن اضافه کنید. در این مرحله باید آرد را به خوبی تفت دهید تا رنگ ان کمی کِرِمی شود. آرد را باید متداوم هم بزنید تا نسوزد چون آرد در صورت که روی حرارت تفت داده نشود خیلی سریع می سوزد.

مرحله پنجم

پس از اینکه رنگ آرد کرمی رنگ شد روغن مایعی که روی حرارت داشتید را به صورت داغ به آرد اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا آرد حالت خمیری خشک به خود بگیرد. در ادامه شربت را هم به صورت داغ به مخلوط روغن مایع و آرد اضافه کنید.

مرحله ششم

توجه داشته باشید که باید شربت را کم کم به مواد اضافه کنید و مواد را همزمان مخلوط کنید. در این مرحله حلوا تقریبا اماده است ، انرا روی حرارت ملایم کمی مخلوط کنید تا روغن بیندازد و براق شود سپس در ظرف مورد نظر خود بکشید و به همراه موادی مانند خلال بادام ، خلال پسته و پودر نارگیل تزیین کنید.

منبع : طرز تهیه حلوا زعفرانی

قرار دادن حلوا در نان میکادو برای مجالس 

حلوای انتخابی سفت باشه بهتره؛ هر چی حلوا بعد از اضافه کردن شربت، بیشتر روی حرارت باشه، سفت میشه یعنی کاملا از ظرف جدا شده باشه و حالت بقچه به خودش گرفته باشه (وقتی با دو تا دستتون قابلمه رو به چپ و راست تکون میدین حلوا مثل بفچه میاد وسط قابلمه) اگر حلوای انتخابی تون روشن هست مثل حلوا شیر که برای اینکار مناسبه و خواستید رنگش تیره بشه، بعد اضافه کردن روغن، یک ق غ پودر کاکائو اضافه کنید تا تیره بشه قبل از اینکه حلوا کارش تموم شه؛

 نان میکادو را روی پلاستیکی بگذارین و گلاب یا آب رو تو آبپاش بریزین و روی نون میکادو از دور فقط در حدی که یکم مرطوب بشه یکی دو تا پیسسسسس بپاشید. دقت کنید: شاید با خیسی بیشتر، میکادخوب رول شه ولی موقع برش رولت هاتون لهیده و خراب میشن و مجبور میشین رولت ها رو ۲۴ ساعت تو یخچال بزارین تا بتونید برش بزنید.

میتونید به جای آب یا گلاب، سه قاشق از شربت حلوا را نگهدارید و حالا با برس روی نون بکشید خیلی زیاد نکشید که نون خمیر بشه. حلوا رو داغ داغ روی میکادو بریزید "همین داغ بودن خیلی مهمه" اگه نگران عرق کردن نون هستید، میتونید زیر نون یک پارچه نخی پهن کنید تا عرقش گرفته شه بعد با پالت یا قاشق خیلی سریع شروع به پخش کردن حلوا کنید.

اول سعی کنین گوشه های نون میکادو که میخواین از همون طرف رول کنید رو با حلوا بپوشونین تا با داغی حلوا حسابی نرم شه و خوب بتونین پیچش بدین برای رول کردن حلوا را با ضخامت زیاد پهن نکنید، باید حلوا تو همه سطح پخش بشه وگرنه همون تیکه که حلوا نداره چون نرم نشده موقع برش میشکنه و کار خراب میشه.

بازم تذکر میدم اونقدر گلاب یا آب نپاشید که نون رو خیس کنه ما فقط میخوایم نون مرطوب شه همین اصلا نگران شکستن نون نباشین اون گلاب پاشی و حلوای داغ میکادو رو نرم میکنه و شما میتونین به راحتی رول کنید. بعد از اینکه حلوای داخل میکادو کاملا خنک شد، رولت رو سلفون بپیچین و بگذارید تو یخچال

خب حالا دقت کنین حلواتون اگه شل باشه چون طول میکشه تا تو یخچال سفت شه، باید شب تا صبح بگذارید تو یخچال و صبح برش بزنید (با یکی دو ساعت نمیشه برش زد) ولی برای حلوای سفت یک تا دو ساعت تو یخچال باشه کافیه اگه حلوا هنوز گرم باشه و سلفون پیچ کنید، نان ها له شده و بد برش میخورند. پس یا باید حلوا بعد رول شدن کامل سرد بشه و سلفون بپیچید یا اصلا سلفون پیچ نکنید و داخل یخچال بگذارید. (من هیچوقت سلفون نپیچیدم)

اگه برای برش عجله کنین، چون نون نرم هست برش هاتون لهیده و نافرم میشه، تنها راهش همین یخچال هست تا خوب حلوا سفت شه و رطوبت اضافه نون خارج شه تا برش ها تمیز و یک دست و عالی شن حالا با چاقو اره ای، رولت رو بعد استراحت تو یخچال برش عمودی بزنین دقت کنین حرکت دستتون عقب، جلو باشه و چاقو رو آروم پایین بیارین

یهو از بالا به پایین چاقو رو نکشین که برش خراب میشه. اگه حس کردین رولت خیلی نرمه و برش ها دایره ای خوب نمیشن رولت رو بگردونین یخچال تا سفت تر شه اگه گلاب زیاد پاشیده باشین اینجاست که به مشکل میخورین و برش ها تمیز نمیشن و مجبور میشین ساعت های بیشتر تو یخچال بزارین در ضمن برش های سر و ته نون خراب میشه و طبیعی هست.

مطالب مرتبط :

طرز تهیه حلوای شیر یک حلوا خوشرنگ و خوشمزه

طرز تهیه حلوای زنجبیلی یک حلوای متفاوت و خوشمزه

امروز با مربای خیار آشنا شدم و قبلا نمی دونستم با خیار میشه مربا درست کرد. خیلی زیبا بود و دهنم آب افتاد از این همه خوشمزگی. حالا گذاشتم تو برنامه ام تو چند روز آینده خیار بگیرم و این مربای خوشرنگ و زیبا رو درست کنم. رسپی ایرانیش ررو پیدانکردم اگر خواستید می تونید از اینجا (cucumber jam) رسپی انگلیسیش رو ترجمه کنید. فقط عکسش رو ببینید خیلی زیباست دل آدم براش ضعف میره.


نظرات