طرز تهیه دمی گوجه فرنگی
دمی گوجه فرنگی که با نام دمپختک گوجه هم شناخته می شود یکی از غذاهای بسیار ساده و خوشمزه ایرانی است، برای مشاهده این آموزش آشپزی ساده در ادامه با وبلاگ نموره همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر
- برنج ۲ پیمانه
- گوجه فرنگی ۴ عدد درشت
- پیاز ۲ عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- سیب زمینی ۱ عدد درشت
- کره ۲۵ گرم
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
- زردچوبه و روغن به مقدار کافی
دستور پخت دمپخت گوجه فرنگی
مرحله اول
ابتدا برای پخت انواع دمپختک باید به یک نکته مهم توجه داشته باشید که انواع دمپختک ها را نباید به صورت آبکشی و برنج دان دان درست کنید، دمپختک باید به صورت کته پخته شود که علاوه طعم بهتر ، مواد مغذی آن نیز بیشتر است.
مرحله دوم
ابتدا برنج را پس از پاک کردن، نسبت به نوع آن تقریبا حدود ۳۰ دقیقه در یک قابلمه مناسب می خیسانیم، به صورتی که آب حدود نصف یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد، سپس نصف قاشق غذاخوری نمک اضافه می کنیم.
مرحله سوم
برای شروع پیازها را به صورت نگینی ریز یا خلالی به سلیقه خود خرد می کنیم و به همراه مقدار کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا پیازها طلایی و سبک شوند، سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم و یک دقیقه دیگر پیازها را تفت می دهیم.
مرحله چهارم
در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و چند دقیقه ای تفت می دهیم تا طعم و بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود. در ادامه پوست گوجه فرنگی ها و سیب زمینی ها را می گیریم و آنها را به صورت مکعبی کوچک خرد می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله سیب زمینی ها و گوجه فرنگی های خرد شده را به مقداری نمک و کره به تابه اضافه می کنیم و مواد را روی حرارت ملایم چند دقیقه تفت می دهیم تا روغن بیندازد و آب آن به طور کامل جمع شود. در همین حین قابلمه حاوی برنج را روی حرارت زیاد قرار می دهیم.
مرحله ششم
اجازه می دهیم تا آب موجود در قابلمه برنج تبخیر شود سپس زمانی که مقدار کمی آب داخل قابلمه باقیمانده بود مخلوط گوجه فرنگی تفت داده شده را به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی با برنج مخلوط می کنیم تا زمانیکه آب برنج جمع شود.
مرحله هفتم
پس از تبخیر شدن آب موجود در قابلمه حرارت زیر قابلمه ار کم می کنیم و زیر قابلمه یک شعله پخش کن قرار می دهیمتا ته دیگ برنج نسوزد. حدود ۴۵ دقیقه زمان برای دم کشیدن برنج نیاز است، در پایان دمی گوجه فرنگی را به همراه ترشی یا سالاد شیرازی سرو می کنیم.
منبع : طرز تهیه دمی گوجه فرنگی ساده
این غذای خوشمزه را می توانید به سبک های متفاوتی درست کنید و از خوردن ان لذت ببرید. این دستور پخت خیلی ساده برای اهل خانواه مناسب است ولی اگر می خواهید این غذا به صورت مجلسی برای مهمانی ها و مجالس خود درست کنید می توانید از گوشت چرخ کرده یا گوشت تکه ای یا حتی گوشت مرغ درست کنید. علاوه بر این برای مجلسی تر شدن این غذا توصیه می شود آنرا به صورت قالبی درست کنید.
مطالب :
طرز تهیه دمپختک تهرانی خوشمزه با باقالی زرد
طرز تهیه کوکو سیب زمینی خام یک کوکوی خوشمزه و مجلسی
نظرات
ارسال یک نظر