بهترین روش پخت لازانیای خانگی خوشمزه

طرز تهیه لازانیا

طرز تهیه لازانیا ساده گوشت بدون فر با مرغ با گوشت چرخ کرده روی گاز در توستر رولی
لازانیا نوعی پاستای ورقه ای محسوب می شود که مانند دیگر پاستاها و ماکارونی های محبوب در جهان اصلتی ایتالیایی دارد. لازانیا هم مانند دیگر غذاهای معروف ایتالیایی به عنوان یک غذای بین المللی در سراسر جهان شناخته می شود. اصلی ترین ماده میانی لازانیا معمولا گوشت چرخ کرده است که شما به سلیقه خود می توانید از گوشت مرغ نیز برای تهیه لازانیا استفاده کنید. در این مطلب علاوه بر آموزش یکی از کامل ترین دستور های لازانیا ، دستور تهیه سس این غذا را نیز برای شما آماده کرده ایم.
همچنین ببینید : طرز تهیه پاستا خانگی
مواد لازم برای ۴ نفر
شیر ۱ لیوان
آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری
کره ۲۵ گرم
نمک و جوز هندی نوک قاشق چایخوری

دستور تهیه سس لازانیا

مرحله اول

برای تهیه سس لازانیا یا همان سس سفید بشامل ابتدا کره و شیر را از یخچال خارج کنید تا با دما محیط هماهنگ شوند. در ادامه آرد سفید را دو مرتبه الک کنید ( بهتر است از آرد شیرینی پزی استفاده کنید ) سپس در یک تابه مناسب روی حرارت ملایم تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود.

مرحله دوم

در این مرحله کره را داخل یک ظرف گود مانند شیرداغ کن قرار دهید و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود سپس آردی را که در مرحله یک تفت دادید را به کره اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس نمک و جوزهندی را اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا مخلوط کره و آرد کارملی رنگ شود.

مرحله سوم

در این مرحله شیر را که هم دمای محییط شده است را کم کم به مخلوط آرد و کره اضافه کتید و مواد را به صورت متداوم هم بزنید تا سس به غلظت کافی برسد. زمانی که سس به غلظت کافی رسید آنرا از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
مواد لازم برای ۴ نفر
ورق لازانیا ۱ بسته
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
پنیر پیتزا ۱۵۰ گرم
قارچ ۱۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد متوسط
سیر ۲ حبه
فلفل دلمه ای ۱ عدد
روغن و آویشن به اندازه کافی
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

دستور پخت لازانیا

مرحله اول

برای شروع بهتر است فر را روشن کنید تا زمان اماده شدن لازانیا برای گرم شدن فر معطل نشوید ؛ برای این منظور فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.

مرحله دوم

در این مرحله باید مواد میانی لازانیا را اماده کنیم ، برای این منظور فلفل دلمه ای و قارچ را به صورت نگینی ریز خرد کنید و کنار بگذارید. در ادامه پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به همراه کمی روغن مایع در یک تابه جادار تفت دهید تا پیاز نرم و سبک شود.

مرحله سوم

سیرها را هم به صورت خیلی ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید ، پس از کمی تفت دادن گوشت چرخ کرده را به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را خوب تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و سرخ شود. در ادامه قارچ و فلفل دلمه ای را اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا قارچ و فلفل دلمه ای نیز سرخ شوند. در ادامه رب گوجه فرنگی را به همراه کمی آویشن به مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طعم بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و به طور کامل سرخ شود.

مرحله چهارم

پس از اینکه مواد را خوب تفت دادید یک لیوان آب به تابه اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد. تابه باید تا زمانی که آب به طور کامل تبخیر شود روی حرارت بماند. پس از اینکه مایه لازانیا اماده شد آنرا کنار بگذارید و به سراغ اماده کردن ورقه های لازانیا بروید.

مرحله پنجم

ورق های لازانیا را نیاز نیست در آب جوش قرار دهید کافیست یک ظرف جادار را پر از آب ولرم کنید و ورقه های لازانیا را به مدت ۳ دقیقه در ظرف قرار دهید تا نرم شوند. بهتر است ورقه های لازانیا را یک به یک داخل ظرف قرار دهید تا هنگام نرم شدن به هم نچسبند.

مرحله ششم

پس از اینکه ورقه های لازانیا آماده شد یک ظرف پیرکس مناسب انتخاب کنید و بدنه داخلی آنرا با روغن مایع چرب کنید. در ادامه مقداری از سس بشامل کف ظرف بریزید به طوری که سس بشامل کف ظرف را بپوشاند.

مرحله هفتم

در این مرحله یکی از روقه های لازانیا را کف ظرف روی سس بشامل قرار می دهیم و مقداری از مایه گوشت چرخ کرده روی ورقه لازانیا می ریزیم و آنرا به پست قاشق صاف می کنیم تا در تمام نقاط ورقه لازانیا به طور مساوی پخش شود. نکته مهم در این مرحله این است که بهتر است به جای اینکه گوشت زیادی بین هر لایه لازانیا قرار دهید ، تعداد لایه های لازانیا  را بیشتر کنید تا پس از پخت در هنگام برش زدن مایه لازانیا از بین ورقه ها خارج نشود.

مرحله هشتم

پس از اینکه گوشت را روی روقه لازانیا پخش کردید مقداری سس بشامل روی گوشت بریزید و در ادامه کمی پنیر پیتزا برای چسبندگی ورقه های بهم روی سس بشامل بریزید. به همین ترتیب ظرف را با ورقه های لازانیا ، مایه گوشت ، سس بشامل و پنیر پیتزا پر کنید.

مرحله نهم

در پایان یک ورقه لازانیا باید روی ظرف قرار بگیرد که روی انرا با سس فراوان بشامل پر کنید تا در هنگام پخت خشک شنود سپس روی لازانیا را با پنیر پیتزای فراوان پوشش دهید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل فر که از قبل گرم شده است قرار دهید تا لازانیا آماده سرو شود.

نکاتی برای بهتر شدن لازانیا

آماده کردن لازانیا روی اجاق گاز

اگر در منزل به فر دسترسی ندارید می توانید لازانیا را درون قابلمه هم درست کنید. برای درست کردن لازنیا بهتر است از قابلمه های چهارگوش یا تابه های دو طرفه که مستطیلی شکل هستند استفاده کنید. مواد را به همان ترتیب بالا داخل قابلمه یا تابه قرار دهید سپس آنرا روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا اماده سرو شود. حرارت زیاد باعث خشک شدن لازانیا خواهد شد پس به این نکته دقت داشته باشید. نکته دیگر این است که با این روش روی پنیز شما طلایی نخواهد شد که می توانید آنرا با کمی جعفری خرد شده جبران کنید.

روش برش زدن لازانیا

یکی از مهم ترین نکاتی که در مورد لازانیا وجود دارد برش زدن آن است که خیلی از افراد مبتدی با آن مشکل دارند. همانطور که می دانید ماده ای که ورقه های لازانیا را به هم می چسباند پنیر پیتزا می باشد که اگر پنیر داغ باشد خیلی راحت وا می رود. پس برای اینکه پنیر پیتزا کمی خودش را بگیرد باید حدود ۱۵ دقیقه پس از اینکه لازانیا آماده شد آنرا کنار بگذارید تا خنک شود و پنیر پیتزا خودش را بگیرد سپس آنرا با یک کارد تیز برش بزنید. نکته دیگر اینکه حتما لازانیا را در همان ظرفی که آماده کرده اید برش بزنید و به هیچ وجه لازانیا را برای برش زدن از ظرف خارج نکنید.

لازانیا با گوشت مرغ

برای پخت لازانیا با مرغ ابتدا مرغ را به همراه ۱ عدد پیاز و کمی زردچوبه نیم پز می کنیم سپس به صورت نگینی یا ریش ریش خرد می کنیم و با دیگر مواد مخلوط می کنیم. روش پخت لازانیا با گوشت یا مرغ تفاوت چندانی ندارد فقط باید گوشت مرغ را از قبل نیمپز کنیم سپس به مواد دیگر اضافه کنیم.

نظرات